Τοποθεσία

Κάστρο στην άμμο

Φραγκοκαστελο

Φραγκοκάστελο είναι η ονομασία της περιοχής και την ομώνυμης παραλίας, καθώς πήραν το όνομα από το Ενετικό κάστρο που τόσο αναπάντεχα στέκεται αγέρωχο, σχίζοντας το επίπεδο τοπίο. Απέχει 1,5 ώρα με το αυτοκίνητο από το κέντρο της πόλης των Χανίων αλλά σίγουρα αξίζει η διαδρομή. Απολαμβάνοντας την διαδρομή ανάμεσα σε φαράγγια και κοιλάδες, περνώντας από ιστορικά αξιοθέατα των Σφακίων, θα καταλήξετε στο Λιβυκό πέλαγος και το μαγευτικό κάστρο του Φραγκοκάστελου

Dolphin Apartments

Οι λευκες αμμουδιες

Οι λευκές αμμουδιές της περιοχής είναι πεντακάθαρες και παρθένες, ενώ τα ρηχά νερά τους είναι ιδανικά για μικρά παιδιά και για όσους δεν γνωρίζουν κολύμπι . Η περιοχή αποτελεί παράδεισο για ερασιτέχνες ψαράδες. Τα τραχυά βουνά και η ηρεμία του Λιβυκού πελάγους δημιουργούν μία μαγευτική ατμόσφαιρα.

Dolphin Apartments

Κεντρικη παραλια του Φραγκοκαστελου

Η κεντρική παραλία του Φραγκοκάστελου είναι πολύ καλά οργανωμένη και αρκετά δημοφιλής κατά την υψηλή περίοδο τουρισμού. Στην περιοχή μπορείτε να βρείτε εστιατόρια, καφετέριες, μαγαζιά και ένα ATM. Το κοντινότερο κέντρο υγείας βρίσκεται στην πόλη των Σφακίων. Κατευθυνόμενοι προς τα δυτικά, θα συναντήσετε την μακριά, αμμώδη παραλία του Βάταλου η οποί έχει και κάποια διάσπαρτα βότσαλα και πέτρες, δημιουργώντας τον ιδανικό βυθό για καταδύσεις με μάσκα. Η Ορθή Άμμος είναι επίσης κοντά και εντυπωσιάζει με τους αμμόλοφούς της.

Dolphin Apartments

Οι Δροσουλιτες

Οι Δροσουλίτες, είναι κατά τα λεγόμενα των τοπικών μύθων, τα πνεύματα των στρατιωτών που έλαβαν μέρος στις μάχες του κάστρου και εμφανίζονται τα χαράματα, στις αρχές του καλοκαιριού με την πρωινή καταχνιά.